Still

Gyors ajánlatkérés
targoncaalkatrészekre

Keressen minket az alábbi
elérhetőségek bármelyikén.

Still történelem

Still targonca alkatrész

1920-ban kezdődött a Still vállalat története, amikor Hans Still megkezdte Hamburgban a villanymotorok felújítását. Első saját termékei áramfejlesztők voltak, az igazi áttörés a II. világháború idejére élte meg a cég, ekkorra már több, mint 1000 munkatársa volt. Az első targoncát a háború utáni években építették meg, akkora sikerrel, hogy fokozatosan áttértek villamos járművek gyártására. A háborút követő kedvező gazdasági környezetben fokozatosan fejlődött a Still vállalat, 1969-től már a villanymotorok gyártásával fel is hagytak. A 70-es, és 80-as években alakultak ki a végleges gyártási helyszínek, és egyre több értékesítéső telephely. 1989-ben megvették a francia Saxby vállalatot. Mára egy prémium márka lett, jó minőségű, innovatív gépeket kínál az az raktári elektromos gépek, és a robbanómtoros targoncák területén is.

Komissiózás Still raktári géppel

A 70-es, 80-as években a márka talán a legtöbb elektromos targoncát tudta eladni Németországban, de Magyarországon természetesen inkább csak a 90-es években, és azután gyártott gépek üzemelnek.

Ezek a kilencevenes évekeben gyártott dízel-, és gázüzemű targoncák már -akárcsak a maiak- elektromos hajtáslánccal működtek, de ebben a formában inkább csak hátrányait tudjuk említeni ennek a működési elvnek. Az elektromos hajtás nagy szabályozhatósága még nem volt kihasználva –mint a későbbi generációkban már megtalálható menetprogramokkal-, de az azzal járó problémák; a nehezen javítható, és nagyfokú típusismeretet igénylő hibák sajnos jellemzőek targoncákra. Ezeknél a gépeknél már elektromágneses elvű fék is működik, szabályozható fékerővel.

Az ezutáni szériáknál már megjelentek a robbanómotoros gépeknél egyedülálló menetprogramok. Ez azt jelenti, hogy előre beállítható a gép gyorsulása, elektromos fékereje, maximális sebessége, a kezelő pedig választhat ezek közül a programok közül. Így mindig az alkalmazásnak megfelelő menettulajdonságokat tud kiválasztani. A gépek komfortosabbak, mint az előző genráció. Sajnos szintén gyakran előfordulnak kisebb-nagyobb elektromos problémák, amik sokszor nehezen beazonosíthatóak ezeknél az érzékeny gépeknél.

A vállalkozást már jó ideje felvásárolta a Linde, így ma is a világ második legnagyobb targoncagyártó vállalatának a KION csoportnak a tagja. Ezáltal a legkorszerűbb műszaki megoldások jellemzik.

A gyártó teljeskörű megoldást kínál a raktáron belüli anyagmozgatásra is. Ezek közül a gépek közül a legelterjedtebbek az FM-X tolóoszlopos targoncák, az EXV, ECU, EGU raklapmozgatók. A legújabb generációs robbanómotoros gépeknél pedig egyidejűleg kínálja a gyártó a már váltóáramú hibrid gépeit, és a hagyományos hidrodinamikus hajtással működő OM targoncákra épülő targoncáit.

Nálunk megtalál gyakorlatilag minden alkatrészt Still targoncájához, vagy raktári anyagmozgató gépéhez.

Targonca alkatrészek - Still
Támogatásaink
Támogatásaink