Hyundai

Gyors ajánlatkérés
targoncaalkatrészekre

Keressen minket az alábbi
elérhetőségek bármelyikén.

HYUNDAI történelem

Hyundai targonca alkatrész

A Hyundai targoncák története meglehetősen sajátos, mivel szorosan kapcsolódnak a Hyundai Heavy Industries-hoz. A koreai vállalat története 1972-ben kezdődött, amikor is lerakták az első hajóépítő üzemük alapkövét. Az azóta eltelt időben hat különböző részleget alakítottak ki, s ezek egyike az úgynevezett építőipari felszerelések részleg, amely a Hyundai targoncákkal is foglalkozik.
A részleget 1985-ben hozták létre, kezdetben a nehézgép részleg részeként. Hamarosan, 1987-ben teljesen különálló, független lett. A cég 1988-ra készül el az első saját tervezésű markológépével, amit először csak a koreai piacon kezdenek forgalmazni. Egy évvel később a Hyundai megszerzi a koreai targoncagyártó Halla Heavy Industries-t. Az első Hyundai márkájú targoncát 2000-ben kezdik el forgalmazni.
E közben a vállalat minden kontinensen terjeszkedett; körülbelül 460 értékesítő hely, több mint 100 országban. Évente közel 36 000 gépet gyártanak a vállalat dél-koreai és kínai üzemeiben.
Az európai országok jelentős számú országában a Hyundai a vezető építőipari gépek gyártói közt van.
A Hyundai mindenfajta anyagmozgatási feladathoz gyárt gépeket. Kezdve az elektromos raklapmozgatóktól egészen a 25 tonnát emelni képes dízel, ipari targoncákig.

Pár szó a Hyundai által forgalmazott targoncákról, először is a dízel üzemű gépekről.
Ezek a gépek teherbírása az 1,5 tonnától egészen a 25 tonnáig terjed, s több mint 20 különböző típus közül lehet választani. A targoncák teherbírásától függően változik, hogy milyen motorral szerelik őket. 3,5 tonna alatt Kubota, 3,5 és 10 tonna közt Mitsubishi, 10 tonna felett pedig Cummins motorokkal szerelik a gépeket. Mindegyik gép rendelhető háromrészes és szabademeléses emelőoszloppal is. Valamint választható a gumiabroncs fajtája is, illetve lehetőség van a legkülönfélébb adapterek felszerelésére.
A Hyundai elektromos targoncáinak a száma közel 20. Ezek teherbírása a 1,5 és 5 tonna súlyhatár közé esik.  A gépek főként 48 voltos kialakításúak, de találhatóak köztük olyanok is amelyek 80 volton működnek. Természetesen ezek az elektromos targoncák is a vevő igényeihez igazíthatóak.
A Hyundai gázüzemű targoncáinak a száma 10 különböző típus körül mozog. Ezek teherbírása 1,5 tonna és 5 tonna közt mozog. Ezeket a gépeket 3,5 tonna teherbírásig a Hyundai saját fejlesztésű motorjával, míg 3,5 tonna teherbírás felett a General Motors által gyártott motorokkal szerelik. A gázüzemű targoncákra is jellemező a teljes testre szabhatóság, illetve a sokoldalúság a különféle kiegészítőknek köszönhetően.
A Hyundai több mint 10 különböző tolóoszolopos targoncát gyárt. Ezek lehetnek beállós illetve beülős kivitelűek. A fent felsorolt gépeken túl a Hyundai gyárt elektromos raklap mozgatókat, illetve vontatókat is.
A Hyundai jelenleg nem foglal el előkelő helyet a targoncagyártók top 20-as listáján, de ez várhatóan változni fog az egyre növekvő gyártásnak és értékesítésnek köszönhetően.

Targonca alkatrészek - Hyundai
Támogatásaink
Támogatásaink