Jungheinrich

Gyors ajánlatkérés
targoncaalkatrészekre

Keressen minket az alábbi
elérhetőségek bármelyikén.

Junhheinrich történelem

Jungheinrich targonca alkatrész

A Jungheinrich napjainkban a világon a harmadik legnagyobb anyagmozgató gépeket gyártó vállalat. Az előtte álló gyártókkal ellentétben, akik több márkanévvel kínálják a gépeket, csak a saját „Junghienrich” márkanévvel árulja gépeit. A német gyártó piacvezető a raktári gépek területén Európában, és a megbízható, jó minőségű jelzőkkel azonosítják legtöbben a márkát. A többi vállalattal ellentétben törekedik a vállalat arra, hogy saját tulajdonában lévő leányvállaltokon keresztül jelenjen meg a piacon. A használt gépeket is elsősorban a márkaképviseletek egymás között értékesítik, ezért nem a leggyakoribb targoncák a használt piacon.

Jungheinrich EJC munkában

Jungheinrich EJC raktári munkában

1953-ban alapították a H. Jungheinrich & Co. Maschinenfabrik vállalatot, és még ebben az évben piacra dobják az első elektromos 4 támaszú targoncát az „Ameise 55“-öt. 1956-ra már kifejlesztik a „Retrak“ nevű első tolóoszlopos targoncájukat, ami egyúttal lehetővé tette a raktárokban a jobb helykihasználást. Ebben az évben már saját maguk gyártják a villanymotorokat, és megalapítják az első Németországon kívüli képviseletet, Ausztriában.

1958-ban megnyitják az új üzemüket Hamburg-Wandsbek-ben, és további európai országokban nyitnak képviseletet. Az első robbanómotoros targoncát is ebben az évben mutatják be.

Az első gyalogkíséretű targoncát is piacra dobják már 1960-ban, „Ameise Junior“ néven. 1968-ra már több helyszínen folyik a gyártás és megépítik a magasraktári ETX elektromos gépet.

A komissiózás egyre nagyobb jelentőségű lesz a következő években, és a Jungheinrich is egyre nagyobb hangsúlyt helyez erre, és az egyre inkább előtérbe kerülő targoncabérletre is.

Az 1980-as években a új generációs gépekkel áll elő a vállalat, és fejleszti, automatizálja a gyártást is.

Az 1990-es években vált a Jungheinrich nemzetközi jelentőségű vállalkozássá, köszönhetően a technikai fejlesztéseknek, és más márkanevek megvásárlásának. 1994-ben vásárolják meg a Steinbock és Boss csoportot. Már 1995-ben kiadják az első Multi-pilot nevű joystick-kal vezérelhető targoncát. 2002-től már csak Jungheinrich néven kínálják a gépeket, majd 2004-ben bezárják a Németországon kívüli gyártási helyeket Spanyolországban, Franciaországban, és az Egyesült Királyságban. 2004-től a Jungheinrich kézi hidraulikus emelőkocsikat Kínában gyártja. Az utóbbi 20 évben számos helyen nyitott képviseletet is a Jungheinrich, így biztosított a megfelelő értékesítési hálózat is világ minden részén.

Junghienrich ETV tolóoszlopos targonca

Junghienrich ETV tolóoszlopos targonca

Hogy ma milyen gépeket kínál a gyártó? A robbanómotos targoncák terén a Jungheinrich egyedülálló módon kínál már 1997-től hagyományos hidrodinamikus, és hidrosztatikus hajtáslánccal is targoncákat. A Jungheinrich eddigi hidrosztatikus targoncáiról az idő múlásával kiderült, hogy nem megbízhatóak, a javításuk pedig költséges így ezeket általában kb. 30%-kal olcsóbban meg lehet találni a használt piacon. Ezek a gépek lehetnek TFG (a gázüzemű), vagy DFG (ha dízelüzemű) típusok. A típusjelzésben ezután következik egy számsor, ami a gép teherbírását, és méretosztályát jelöli (316, vagy régebbi targoncáknál 16 az 1,6 t-ás teherbírásra utal). Majd típusjelzés végén a hidrosztatikus (S), vagy a hidrodinamikus (K) hajtásra utaló betű.

A vállalat kiforrottabb termékei az elektromos targoncák és a raktári gépek. Ezek a termékek méltán híresek megbízhatóságukról, és kényelmes, felhasználóbarát kezelésükről.

A Jungheinrich EFG a gyártó elektromos ellensúlyos targonca sorozata. Létezik háromtámaszú kivitelben is. Megbízható, jól kezelhető targoncák, a legkorszerűbb gépek közé tartoznak.

A természetesen teljeskörű palettát kínál a gyár a raktári gépek terén is, a leggyakoribb –és a maguk nemében kiváló- emelőgépek az ELE, EJE szériás elektromos raklapmozgatók, az EJC raklapemelők, és az ETV/ETM tolóoszlopos targoncák.

Jungheinrich targoncaalkatrész, raktári gépek alkatrészei, görgők, kerekek – Nálunk mind megtalálja!

 

Targonca alkatrészek - Jungheinrich
Támogatásaink
Támogatásaink