Nissan

Gyors ajánlatkérés
targoncaalkatrészekre

Keressen minket az alábbi
elérhetőségek bármelyikén.

Nissan történelem

Nissan targonca alkatrész

A  Nissan targoncák gyártása, több japán gyártóhoz hasonlóan nem tekinthet vissza  olyan gazdag múltra, mint például az amerikai gyártók. Köszönhető ez annak, hogy a Nissan csak 1957-ben gyártotta le az első targoncáját. S csak négy évvel ezután, 1961-ben kezdődött meg a targoncák nagyüzemi gyártása a japánban található Totsuka üzemben a Shinnikkokukogyo Co. Ltd alatt.

1965-ben lép be a Nissan az amerikai piacra, ekkor kezdett el az amerikai piacra termelni.
1967-ben megindul az európai export.
1985-ben létrehozzák a cég Amsterdami alkatrész ellátó központját. Majd három évvel később létrejön a Nissan Europe.
1989-ben megszerezte a Barrett Industrial Trucks Inc. of the United States-t és ezáltal már az USA-ban állították elő az ide szánt Nissan targoncákat.
1989-ben a Nissan kiterjesztette a targonca üzletágát, mivel a Spanyolországban megalapította a Nissan Motor Ibercia S.A.-t.
1993-ban hivatalos Nissan targonca képviseletet hoz létre az USA-ban, Nissan Forklift Corp. néven.
1995-re a spanyol részleg átalakul és felveszi a Nissan Forklift Espana S.A nevet, mivel teljesen különválik a motor részlegtől. Szintén ebben az évben mutatja be a Nissan a teljesen új TX modelleket, mely egy két tonnáig emelő elektromos targonca család. Az 1996-os évben a Nissan minden targonca üzemére megszerzi az ISO 9001-es minőségbiztosítási tanúsítványt.
Ugyan ez a különválás megtörténik az európai részleggel is,  s létrejön a Nissan Forklift Europe B.V.
2000-ben a Nissan együttműködési megállapodást jelent be a Mitsubishi Heavy Industries-el.
2002-ben létrehozzák a Nissan targonca kínai részlegét Shanghai-ban.
2007-ben a  Atlet AB of Sweden, amely cég főként raktározáshoz készít anyagmozgató és magas emelő gépeket is csatlakozik a Nissan csoporthoz.

A Nissan 2007-ben ünnepelte az 50 éves fennállását, mint targoncagyártó.

2008-ben bejelentik a TX 4 szériáját.  Ez a gépcsalád olyan újításokat tartalmazott, mint, a teljesen körbevett nedves rendszerű fék, ami kevesebb karbantartást igényelt, automatikus kikapcsolás az energiatakarékosságért, manőverezést segítő rendszerek. Illetve több a kezelő kényelmét és biztonságát fokozó rendszert, mint az állítható kormány, automatikus emelő oszlop lezárás, figyelmeztetések. Illetve már itt elkezdtek ügyelni a környezetvédelemre, alacsonyabb zaj és por kibocsájtással. Szintén ebben az évben kerül bemutatásra a GX sorozat is, LPG gáz üzemű motorokkal, illetve 3500-tól egészen 5000 kg súlyig-határig terjedő emeléssel. Jellemzőjük hogy főleg nehéz körülményekre, illetve szabadtéri működésre tervezték őket, alacsony káros anyag kibocsájtással, illetve a kezelő kényelmét szolgáló kabinnal.

A 2010-es évben jelentették be a QX2-es modellcsaládot, ami egy négy kerekes 80 voltos elektromos targonca család. Ami olyan újdonságokat tartalmaz, mint a beépített hibakereső rendszer a gyorsabb hibajavításért, kevesebb leállásért. Nagy sebességű mozgás és emelés, hosszú élettartamú akkumulátor és nagyfokú variálhatóság.

Egy évvel később 2 új modell sorozatot is bejelent a cég, ezek az RG és a ZX.
A ZX családot a Nissan egy turbós, intercooleres dízelmotorral szereli, mely alkalmas azokra a feladatokra, amit egy nehéziparban, extrém körülmények közt működő targoncától elvárhatnak. A gépek 6000 és 8000 kg súlyhatár közt emelhetnek.  E mellett ennél a modell családnál is fontos szerepet kaptak a környezetkímélő, illetve költséghatékonyságot segítő megoldások.
Az RG sorozat egy 1,2-től 2,5 tonna súlyig emelő magas emelésű szűkfolyosós targonca család.
Ahogyan látható a Nissan az utóbbi években több új modellel is előállt, illetve fejlesztette a régieket. Erre szüksége is van ha továbbra is benne szeretne lenni a világ első tíz targonca gyártója közt.

Kérjen ajánlatot bármilyen Nissan alkatrészre.

Targonca alkatrészek - Nissan
Támogatásaink
Támogatásaink