Atlet

Gyors ajánlatkérés
targoncaalkatrészekre

Keressen minket az alábbi
elérhetőségek bármelyikén.

Atlet történelem

Atlet targonca alkatrész

Az Atlet története 1958-ig nyúlik vissza, ugyanis ekkor kezdett el svédországi Göteborg városban lévő otthonában Knut Jacobbson anyagmozgató gépeket fejleszteni és gyártani. Egy fél évszázaddal később a kis targoncagyártó üzemből egy nemzetközileg is elismert, 45 országban jelenlévő anyagmozgató gép specialista lett. Már a kezdetektől az ergonomikus kialakítás és az innováció volt az Atlet targoncák jellemzője, s ez a két tervezési szempont a mai napig is jellemzi a cég targoncáit. A kezdetben a céget Elitmaskiner-nek nevezték és csak kézi mozgatású raklap emelőket, anyagmozgatókat gyártottak.
Ezekben a kezdeti, korai években a piacot jellemzően a kézi mozgatású anyagmozgatók és emelők jellemezték. Ekkor találta ki Knut Jacobbson az emelő oszlopos kézi anyagmozgatót. Ez a szerkezet a targoncákéhoz hasonlítható emelőképességet kínált, de azoknál sokkal szűkebb helyeken is lehetett alkalmazni, köszönhetően az innovatív, szabadalmaztatott oldaltámasztóknak.
1966-ban a cég felvette az Atlet nevet.

A cég 1958-as indulása után Knut Jacobbson gyorsan felismerte az új piaci lehetőségeket. 1962-ben kezdtek el Norvégiába, majd két évvel később Hollandiába is targoncákat exportálni. Ezek a növekvő tengerentúli üzletek vezettek az első leányvállalat megalapításához, 1969-ben Angliában. Napjainkban az Atlet-nek további leányvállalatai vannak Franciaországban, Belgiumban, Dániában, Hollandiában és Norvégiában is.

Az 1970-es évekre, amellett, hogy a vállalat továbbra is elkötelezett híve maradt a technológiai és ergonomikus fejlesztésnek, olyan új területekre is nyitott, mint a professzionális targoncakezelők képzése, vagy a különböző szimulációs szoftverek fejlesztése.
1988 és 1994 között olyan kutatási programot futattak, amely keretében az Atlet orvosokkal és foglalkozás terapeutákkal működött együtt, az új ergonomikus megoldások érdekében. Ennek a programnak az eredménye a „Tergo” ami olyan újításokat tartalmazott, mint a mini kormány, vagy a szabadon lebegő kéztámasz.

2007-ben az Atletet felvásárolta a Nissan Forklift, a Nissan Motor Company leányvállalata. Így az óta az Atlet a Nissan Forklift Co. Ltd. része, s innovatív megoldásaikkal a Nissan fejlesztéseit segítik.
A beolvadás ellenére nem szűnt meg az Atlet gépgyártása sem, továbbra is a raktári elektromos anyagmozgatókra koncentrálnak, kiegészítve ezzel a Nissan kínálatát. E gépek mellett forgalmaznak több funkciós, minden felületen használható targoncákat is.

Ha Atlet targoncájához keres alkatrészt, jó helyen jár. Hívjon minket, vagy töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat!

Targonca alkatrészek - Atlet
Támogatásaink
Támogatásaink