CAT

Gyors ajánlatkérés
targoncaalkatrészekre

Keressen minket az alábbi
elérhetőségek bármelyikén.

Caterpillar történelem

Caterpillar, CAT targonca alkatrész

A cég története több mint nyolcvan évre nyúlik vissza. Lester M. Sears nevű úriember ekkor gondolta úgy, hogy érdemes lenne egy hétköznapi traktort ipari munkavégzésre is alkalmassá tenni. Az általa készített „Model L” mai szemmel nézve kicsit mókásnak tűnhet, de akkoriban tele volt újításokkal, és örökre megváltoztatta az anyagmozgatást.
Lester első emelője olyan újításokat tartalmazott, amik ma általánosan elfogadottak; terhelés alatt hajtott első kerekek, hátsókerék kormányzás, hidraulikus emelés, vagy az ugyanolyan sebességű előre és hátramenet.
A céget, amelyet Lester alapított Towmotor néven, 1965-ben vásárolta fel a Caterpillar, és ekkor lett a neve Cat Lift Trucks. A felvásárlás ellenére megmaradt az a szemlélet, ami miatt az L Modell és a Towmotor sikeres tudott lenni. Ezek az új ötletek melletti elkötelezettség, praktikus megoldások és legendás megbízhatóság, hiszen az L Model prototípusa 30 évig munkában állt, mielőtt végleg nyugdíjazták.
Napjainkban a Cat targoncákat három kontinensen, az Egyesült Államokban, Japánban és Hollandiában gyártják, ISO minősítéssel ellátott üzemekben. A cég a kor követelményeinek megfelelően mindenfajta hajtással ellátott targoncát gyárt, legyen az dízel, gáz vagy elektromos. Ahogy a raktározáshoz is gyárt megfelelő gépeket.
A cég központja a Texas állam béli Houstonban helyezkedik el, itt a központ mellett egy 600 000 négyzetláb nagyságú gyártó üzem is található. A gyártás és a teljes körű alkatrészellátás mellett a cég olyan tevékenységekkel is foglalkozik, mint a targoncakezelő képzés.
A Cat targoncákat 5 nagy csoportra lehet felosztani.
Az első a belsőégésű motorral szerelt, fúvott gumiabronccsal rendelkező modellek, ebbe a családba olyan modellek tartoznak, melyek képesek 1,5 tonnától egészen 16 tonna súlyhatárig emelni.
A következő csoport a belső égésű motorral szerelt, tömör gumiabronccsal szerelt modellek, ezek működési tartománya 2 tonnától a 7 tonnáig terjed.
A harmadik csoportba az elektromos ellensúlyos targoncák tartoznak, ezek emelési képessége 1 és 3 tonna közt mozog.
Az elektromos, szűkfolyosós gépek súlyemelő képessége 1 és 3 tonna közt mozog, s végül az elektromos raklapmozgatók következnek, ezek működési tartománya maximálisan 2 tonnáig terjed.
A Cat targoncák legfőképpen az Egyesült Államokban népszerűek, ennek ellenére nálunk is előfordul ilyen gyártmányú gép. Az utóbbi idők trendjének megfelel, hogy a hajdan önálló Mitsubishi, Rocla és Caterpillar márkák mára teljesen olvadtak, így pedig talán jobban meg tudnak felelni a napjainkban tapasztalható versenyhelyzetnek.

Targonca alkatrészek - CAT
Támogatásaink
Támogatásaink