Hangcha, HC targonca

Gyors ajánlatkérés
targoncaalkatrészekre

Keressen minket az alábbi
elérhetőségek bármelyikén.

Hangcha, HC targonca

Hangcha, HC targonca alkatrész

A kínai cég gépeit HC-nek, és Hangcha-nak is nevezik, jelenleg a második legnagyobb kínai targoncagyár. A vállalkozás 1956-ban indult szerszámgyártással. 1979-től már targoncagyárként működtek, de az igazi áttörés 1998-ra sikerült: az ekkor kiadott H széria már alkalmas volt arra, hogy azt világszerte terjesszék. 2000-ben az addig állami tulajdonú vállalat átalakult részvénytársasággá.

Jelenleg a HC sokféle anyagmozgató gépet árul: kínálatában megtalálhatóak az elektromos raktrári gépek is, de Magyarországra ezek aligha jutottak el. Itt van a legnagyobb különbség minőségben, és a legkisebb árban a kínai, és a német-japán-amerikai gépek között. A dízel HC CPCD, és a gázos HC CPQD szériák viszont sok helyen üzemelnek. Ezeket a gépeket jobb esetben japán Nissan, Isuzu, Yanmar motorokkal szerelték.

A robbanómotoros gépeknél a többi kínai gyártóhoz hasonlóan, a motort és a váltót tekintve rengeteg féle változatot gyártanak. Motorok közül szerelnek bele Cummins, Yanmar, Isuzu, Nissan, Perkins, és kínai gyártmányokat, váltókból pedig Okamura, Nissan, de főleg kínai gyártók hidrodinamikus váltóműveit. Ezen kívül vannak a targoncákban Curtis, Zapi vezérlések, a gépek többi része kínai. A többi kínai targoncával szinte megegyeznek a gépek részegységei; ugyanazokat az emelőoszlopokat, ellensúlyokat, hátsó hidakat, üléseket találjuk a kínai gépeken, az ezekre szakosodott gyártók termékeit.

A HC, vagy Hangcha targonca alkatrészek beazonosítása nehéz feladat. A német gyártóknál egy szériában jellemzően nincs több motorral szerelt gép, nincs sokféle változat, vagy ha igen, akkor jól beazonosíthatóan. Ezeknél a targoncáknál viszont nagyon nehéz az alkatrészek beazonosítása, és valamikor a beszerzésük sem biztosított európai beszállítóktól.

Targonca alkatrészek - Hangcha, HC targonca
Támogatásaink
Támogatásaink