BT

Gyors ajánlatkérés
targoncaalkatrészekre

Keressen minket az alábbi
elérhetőségek bármelyikén.

BT történelem

BT targonca alkatrész

A BT történelme egy kicsit messzebbre nyúlik vissza, mint a másik svéd gyártó, az Atlet története.
A BT 1946-ban indul, ekkor alapítják meg a céget.  Két évvel később készült el az első kézi raklapmozgató.
1949-ben bejelentik a forradalmian új raklapot, ami később az EU szabvány lesz (80×120-as méretű.) Ez a BT és a svéd vasúttársaság együttműködéséből született meg.

1954-ben hozták létre az első BT szervizközpontot, Svédországban.  Négy évvel később a cég elkezdi exportálni az első emelőit. De csak az 1960-as évekre indul meg a szériagyártása a gyalogkíséretű raklapmozgatóknak és emelőknek. Szintén erre az időszakra tehető, hogy az export mennyisége eléri a gyártás 50 százalékát. Ekkor köt a BT export részlege együttműködési megállapodást a svéd repülőgép gyártó SAAB-al, repülőgépek hidraulikus alkatrészeinek gyártására. Ennek az együttműködésnek a segítségével olyan tapasztalatra – mivel a cég szembesül azokkal a szigorú követelményekkel, amiket a repülőgépgyártó a beszállítóitól követel – tesz szert, amik a fő okai voltak a BT által kifejlesztett és bevezetett gyártástechnológiának, a minőség tudatos előtérbe helyezésének.
1968-ban a vállalat megnyitja a svédországi Mjölby-i  üzemét.
1978-ban bejelentik a „vezető nélküli” targoncát a kibővített termékpaletta részeként.

1983-ban kezdik gyártani a cég első 48 voltos targoncáját, ami az akkori idők egyik fő fejlesztése volt.
Az 1980-as években jelentik be az E-Type koncepciót, amelyben a BT újításai, az ergonómia, gazdaságosság és környezetvédelem terén megjelennek.
1988-ban a cég észak-amerikai pozíciójának megerősítése érdekében együttműködési megállapodást köt több tengerentúli céggel.
1997-ben az amerikai piac további megerősítése érdekében felvásárolja az ott jól csengő Raymond márkanevet.
1999-ben a BT felvásárolja az olasz CESAB-ot, így a jövőben még szélesebb termékskálán tudnak mozogni, a BT Cargo márkát az egész világon forgalmazzák.

2000-ben a BT vállalat csatlakozik a Toyota családjához. A fúziónak köszönhetően egy évvel később a Toyota lesz a világ vezető targoncagyártója.
2004-ben a cég Mjölby-i üzeme megszerzi az ISO 14001 minőségbiztosítási tanúsítványt.
2006-ban ünnepli a cég a hatvan éves fennállásának évfordulóját.
A BT a Toyotával történt egyesülés után jelenleg olyan gépeket gyárt, ami megfelelően kiegészíti a Toyota termékpalettáját. Ez gyakorlatilag a raktári gépek palettáját jelenti a konszernen belül.
Ezek közül talán érdemes kiemelni az olyan egyedi és érdekes megoldásokat, mint a szűkfolyosós magas emelő gépeknél alkalmazott dönthető kabin, ami csökkenti a kezelő terhelését, illetve emelés közben is jó rálátást biztosít a teherre és az emelővillákra is. Illetve érdekességként megemlíthetőek a BT félautomata rendszerei is. Ezek az anyagmozgató gépek olyan kiegészítőket kapnak, amelyek a gépek működését, lézer és vagy rádiós vezérlés segítségével. Ilyen különleges rendszereket olyan helyen érdemes telepíteni, ahol állandó útvonalakon történik az anyagmozgatás, nagyfokú az automatizáltság, illetve szempont az állandó hőmérséklet fenntartása is.
Amint a fentiekből is látszik, a BT igyekszik minél újabb újításokkal előállni, s ez által megfelelni a vevők igényeinek, a piaci elvárásoknak.

Kérjen ajánlatot BT típusú targoncája alkatrészeire, jó árakkal állunk rendelkezésére

Targonca alkatrészek - BT
Támogatásaink
Támogatásaink