Támogatásaink 


Phoenix Forklift Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Gépbeszerzés által Innovatív tevékenységfejlesztés a Phoenix Forklift Kft-nél” című, GINOP-2.1.8-17-2018-02265 jelű támogatási kérelmét Gazdaságfejlesztési Programok Irányító Hatóságának vezetője 8 198 043  Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte. A projekt keretében beszerzésre került 1 db db Swift-Cut SC3000DD CNC plazmavágó berendezés. Magas hatékonysággal, kevesebb áramforrás felhasználásával közvetve költséghatékony működést tudunk elérni, magas színvonalú minőségi termékek előállítása mellett. A gép használatával termelési hatékonyságunkat is javítani, növelni tudjuk. Megkezdjük targonca villahosszabbítók gyártását.

Támogatási intenzitás: 50%

Támogatási összeg: 8 198 043 Ft

Projekt lezárása: 2019. július 31.

ginop_2_1_8_17_2018_02265_c_fekvo_1024p


TARGONCAJAVÍTÁS ÉS ALKATRÉSZKERESKEDELEM BŐVÍTÉSE A FREKVENT FORKLIFT KFT-NÉL

Pályázó neve: Frekvent Forklift Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: Targoncajavítás és alkatrészkereskedelem bővítése a Frekvent Forklift Kft-nél

Szerződés száma: GINOP-5.3.12-19-2020-00408

Támogatás összege: 21 055 062 Ft

Összköltség: 30 078 661 Ft

A támogatás intenzitása: 70%

A projekt megvalósításának kezdete 2020.07.13.

A projekt fizikai befejezése 2022.08.31.

A projekt tartalmának bemutatása: A projekt keretében cégünknél 4 fő új munkavállaló került foglalkoztatásra, amely létszámbővítéssel vállalkozásunk a meglévő kapacitását bővítette. A két fejlesztendő terület a targoncaalkatrész kereskedelem (45.31 Gépjárműalkatrész-nagykereskedelem) és targoncajavítás (33.12 Ipari gép, berendezés javítása).

A létszámbővítés az alábbi munkaköröket érintette:
· 1 fő értékesítő
· 1 fő adminisztrátor
· 2 fő targoncaszerelő

A projekt megvalósításával az előző évek növekedésének nagyságát a továbbiakban is fenn tudtuk tartani, munkatársainknak pedig egy megbízható, méltányos munkalehetőséget biztosítunk.

A 2 fő targoncaszerelő részére beszerzésre került eszközök:
• 2 db minőségi gurulós szerszámkocsi teljes szerszámkészlettel
• 4 db minőségi elektromos akkumulátoros ütvecsavarozó
• 2 db minőségi elektromos kézilámpa
• Akkumulátoros elektromos szerszámok

Az 1 fő értékesítő részére beszerzésre került eszközök:
• 1 db középkategóriás személygépkocsi
• 1 db korszerű asztali munkaállomás
• 1 db középkategóriás notebook

Az 1 fő adminisztrátor részére beszerzésre kerül eszközök:
• 1 db korszerű asztali munkaállomás
• 1 db középkategóriás notebook

Az eszközök vásárlását saját forrásból finanszíroztuk.

 

 


 

Pályázó neve: PHOENIX FORKLIFT Mozgatástechnikai Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: Hidraulikatömlő -gyártó műhely és raktár épület

Szerződés száma: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00458

Vissza nem térítendő támogatás összege: 30 742 019 Ft

Konstrukció keretében igényelt kölcsön: 61 484 039 Ft

Projekt teljes költsége: 102 473 399 Ft

 

A fejlesztés célja a Phoenix Forklift Kft. kapacitásbővítése, hatékonyságának növelése. A hidraulikatömlő-gyártás eszközszükséglete miatt egy hántoló, vágó és tömlőpréselő berendezés került beszerezésre. Ezek mellett egy-egy egyszerűbb berendezést vásároltunk klíma- és üzemanyagtömlők gyártásához. Ezekhez a berendezésekhez mindenképpen szükség van ahhoz, hogy a hidraulikatömlő vagy más ipari tömlő terméket le tudjuk gyártani. Új könnyűszerkezetes épület épült, melynek funkciója kettős. Az északkeleti ék alakú keretállást kétszintesre terveztük, melynek földszintjén az adminisztrációhoz és a legfeljebb 8 fő dolgozó részére szükséges szociális helyiségeket helyeztük el. Az emeleti részre a raktártér érintése nélkül lépcsőn lehet feljutni. Az emeleten van a hidraulikatömlő -gyártóműhely. A raktározás központja egy 5,5 m keretmagasságú kézi polcrendszer. A raktár kisebb számban tartalmaz raklapos állványokat is. A vagyonvédelmet riasztó- és kamerarendszerrel biztosítjuk. A csarnoképület minden szempontból megfelel a kor elvárásainak.

 


A Frekvent Forklift Kft 121,35 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatást nyert GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-02104 azonosító számmal „Fejlesztések a Frekvent Forklift Kft.-nél” elnevezéssel modern üzleti és termelési környezet kialakításához. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

A vállalkozás 2007 óta foglalkozik targoncákkal, Jánoshalmán, Bács-Kiskun megye és az ország egyik leghátrányosabb helyzetű járásában. Az akkor 2 főt foglalkoztató vállalkozás a pályázat beadásakor már 20 fő embernek biztosít munkát.

A projekt célja, a vállalkozás ipari gép, berendezés javítása tevékenységének fejlesztése, technológiához kapcsolódó és IT eszközök beszerzése, új ingatlan építése, megújuló energia (napelem) alkalmazása, valamint tanácsadási és képzési szolgáltatás igénybevétele.

A fejlesztés elsődleges indokoltságát a vállalkozás a folyamatosan változó piaci igények kielégítésére való törekvése alapozza meg, továbbá a már meglévő partnereik visszajelzései. A változó piaci igényeket csak a vállalkozás folyamatos fejlesztésével tudják hatékonyan, gyorsan kiszolgálni. A projekt megvalósítása révén a vállalkozás előre lép a termelési, szolgáltatási értékláncban, hiszen a beszerzett gépek révén termelési technológiájukat hozzáadott-érték növekedést eredményező módon fejlesztik.

A Jánoshalma, Kisszállási út 11/B. ingatlanon megvalósuló beruházások várhatóan 2024. február hónapra készülnek el.

További információ kérhető:
Andris Árpád
+36 77 403 506

 

 

Kedvezményezett neve: Frekvent Forklift Kft.
Szerződött támogatás összege: 121,35 millió forint

Projekt alatt megvalósult beszerzések:

Canon EOS R6 + RF 24-105 mm f/4-7, 1 IS STM fényképezőgép
Shining 3D Einscan HX 3D szkenner és Raise3D E2 3D nyomtató
DELL T440 szerver
Samsung Galaxy Active Pro tabletek
DELL WS Precision 7560 laptop
OHRA Kültéri raklapos állvány
T-REX 140 túlnyomásos szórókabin és Mammut 60L szóróberendezés
Optimum B40 GSP oszlopos fúrógép
Targoncás tanfolyam
Kontrolling rendeszer bevezetése
Kaeser ASK28T csavarkompresszor
PBM Cycler akkumulátortöltő-merítő berendezés
Vezetői- és menedzsment tanácsadás
Metron Athena fényező-szárítókamra
Napelemes rendszer kiépítése
Raktárépület építése

A projekt befejezésének dátuma: 2024.02.22.

A pályázatot záró sajtóközlemény:

A Frekvent Forklift Kft 121,35 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatást nyert GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-02104 azonosító számmal „Fejlesztések a Frekvent Forklift Kft.- nél” elnevezéssel modern üzleti és termelési környezet kialakításához. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósult meg.

A vállalkozás 2007 óta foglalkozik targoncákkal, Jánoshalmán, Bács-Kiskun megye és az ország egyik leghátrányosabb helyzetű járásában. Az akkor 2 főt foglalkoztató vállalkozás a pályázat beadásakor már 20 fő embernek biztosított munkát.

A projekt célja, a vállalkozás ipari gép, berendezés javítása tevékenységének fejlesztése, technológiához kapcsolódó és IT eszközök beszerzése, új ingatlan építése, megújuló energia (napelem) alkalmazása, valamint tanácsadási és képzési szolgáltatás igénybevétele volt.

A fejlesztés elsődleges indokoltságát a vállalkozás a folyamatosan változó piaci igények kielégítésére való törekvése alapozta meg, továbbá a már meglévő partnereik visszajelzései. A változó piaci igényeket csak a vállalkozás folyamatos fejlesztésével tudják hatékonyan, gyorsan kiszolgálni. A projekt megvalósítása révén a vállalkozás előre lépett a termelési, szolgáltatási értékláncban, hiszen a
beszerzett gépek révén termelési technológiájukat hozzáadott-érték növekedést eredményező módon fejlesztették.

A Jánoshalma, Kisszállási út 11/B. ingatlanon megvalósult beruházások 2024. február hónapra készültek el.

 

Támogatásaink
Támogatásaink